Naše tipy, jak správně krmit štěně

Štěňata rychle rostou, což znamená, že je důležité zvážit, kolik krmiva podávat vašemu štěněti. Také je třeba myslet na druh krmiva, které svému psímu společníkovi podáváte, a jak často ho krmíte.
 
Nejenže mohou být složky v mnoha značkách krmiv pro domácí mazlíčky potenciálně škodlivé pro vývoj vašeho štěněte, ale výzkum také ukazuje, že nezdravé krmivo pro psy může přispívat k řadě lidských onemocnění. Dobrou zprávou je, že jste na správném místě. Tyto nejlepší tipy vám pomohou vytvořit vhodný krmný plán a zajistit, aby vaše štěně prospívalo.
 
Kolik krmiva podávat štěněti?
Štěňata potřebují hodně kalorií k podpoře rychlého růstu, který je nejintenzivnější během prvních pěti měsíců. Každé štěně je však jedinečné a množství krmiva, které mu podáváte, závisí na různých faktorech.
 
Vzhledem k nuancím při určování správného množství krmiva pro vaše štěně můžete využít naši tabulku krmiva Magnum Iberian Pork Puppy & Junior níže. Můžete nás kontaktovat a my Vám velice rádi poradíme se správným výběrem krmiva pro Vaše štěňátko.
 
puppy-junior-final 
 
Jak často bych měl krmit své štěně?
Je opravdu důležité, aby si vaše štěně od útlého věku zvykalo na pravidelné krmné návyky. Většina štěňat má prospěch ze tří jídel denně v pravidelných intervalech, ideálně na snídani, oběd a večeři. Když vaše štěně překročí šest měsíců, můžete snížit počet jídel na dvě denně.
 
Ujistěte se, že jste konzistentní s krmnými časy a nenechávejte jídlo vašeho psa na zemi déle než dvacet minut. Co se týče zbytků od stolu, krmení vašeho štěněte kousky jídla od stolu je naprosto v pořádku, pokud nejsou toxické pro jeho zdraví (například čokoláda je potravina, které je třeba se vyvarovat).
 
Je také důležité, abyste nepodporovali nebo neodměňovali špatné chování, když krmíte své štěně zbytky od stolu. Zajištění, že si sedne před krmením, a omezení množství, které mu podáváte od stolu, pomůže řídit jeho chování při vaší rodinné večeři.
 
puppy-junior-01
 
 
Existují nějaké složky, kterým se v krmivu pro štěňata vyhnout?
Jen proto, že je krmivo označeno jako "krmivo pro štěňata", to nutně neznamená, že je to zdravá volba. Například se vyhněte umělým barvivům a konzervantům, kukuřičnému sirupu, nedefinovaným tukům a přidaným solím.
 
V našem nedávném blogovém příspěvku vysvětlujeme nebezpečí spojená s těmito složkami. V konečném důsledku je třeba mít na paměti složky v jídlech vašeho psa, protože přispívají k jeho růstu, vývoji a kvalitě života.
 
Jaké je nejlepší krmivo pro mé štěně?
Nejlepší způsob, jak přemýšlet o krmivu pro vašeho psa, je uvažovat o tom, co byste jedli sami. Nezdravá lidská strava se skládá z vysoce zpracovaných ingrediencí a totéž platí pro naše psí společníky. Aby váš pes žil co nejlépe, je třeba investovat do výživného, plnohodnotného krmiva, které mu pomůže se rozvíjet.
 
Krmiva Magnum Dog Food obsahují všechny naše přizpůsobené stravovací plány přírodní, vysoce kvalitní ingredience a jsou 100% bez nežádoucích látek. Naše krmivo vám umožňuje zacházet s vaším štěnětem jako s členem rodiny a zajistit, že má nejlepší šanci na to, aby se z něj stal zdravý a šťastný dospělý pes.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz